2015. február 12. csütörtök
Send this article Print this article

Az EP-ben az iszlám terrorizmusról

Az Európai Parlament február 12-i strasbourgi plenáris ülésének napirendjén szerepelt az Iszlám Állam terrorszervezet okozta iraki és szíriai humanitárius válság vitája.



 A két szomszédos ország határvidékén berendezkedett pusztító terrorszervezet az al-Kaidát megszégyenítő kegyetlenséggel fejti ki már-már irracionális garázdálkodását, az egész világra és az egész emberi civilizációra irányuló fenyegetés szintjére emelve a 21. század elején útjára indult nemzetközi terrorizmust. A szervezett erőszak következtében nem is annyira „válság”, mint inkább humanitárius katasztrófa sújtja a közel-keleti térség lakosságát. Elvadult háborús állapotok, válogatott erőszakos cselekmények, emberkereskedelem, a menekültek milliós áradata, népirtás és tömegsírok szegélyezik az Iszlám Állam vérgőzös útját.
FelszólalásábanTőkés László európai képviselő a globalizmussal együtthaladó totalitárius rendszerek elleni egyetemes összefogás fontosságát hangsúlyozta ki. Ronald Reagan és Tom Lantos szavait idézve a nemzeti szocializmus és a kommunizmus nyomába lépő iszlám fundamentalizmust is azon globális diktatúrák közé sorolta, melyekkel csak egyesült erővel veheti fel a harcot a világ.
Ebben a nemzetközi küzdelemben a keresztény Európának élen kell járnia – mondotta erdélyi képviselőnk –, hitbeli szolidaritást tanúsítva valamennyi üldözött, kiváltképpen pedig a kipusztulással fenyegetett közel-keleti őskeresztények iránt, akiknek lélekszáma Észak-Irakban néhány évtized alatt 1,8 millióról 400 ezerre apadt, és ezeknek fele is – mintegy 200 ezer káldeus keresztény – kurdisztáni menekülttáborokban tengeti életét. Európa nem hallgathat és nem nézheti tétlenül az Iszlám Állam kihívó terjeszkedését és áldozatainak szenvedéseit – zárta beszédét képviselőnk.
 


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010