Újabb Tőkés-könyv került be a MEK-be

Zajlik Váradon a X. Szent László Napok fesztivál

AZ IGAZSÁG ÖSVÉNYÉN

Újabb segélyszállítmányt vitt Kárpátaljára az EMNT

Újabb Tőkés-könyv került be a MEK-be

A Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK) a legnagyobb múltú magyar, nyilvános, online digitális könyvtári gyűjtemény. Az elektronikus könyvtár 1994–95-ben jött létre. 1999 szeptemberétől a magyar nemzeti bibliotéka, az Országos Széchényi Könyvtár keretei között működik. Tevékenységét ugyanakkor ugyanezen évtől egy közhasznú egyesület is segíti.

főbb hírek

2022. június 13. hétfő

Megérkezés a Kalota partjára

Ady Endre egész alakos szobrát, a Pro Universitate Partium Alapítvány adományát avatták fel június 11-én Kalotaszentkirály-Zentelkén, a költő nevét 2003 óta viselő helyi általános iskola udvarán.
2022. június 8. szerda

Temesváron mutatták be a Trianon 100 konferenciák anyagát tartalmazó kiadványt

Tudatos helyszín- és dátumválasztással Temesváron mutatták be a Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács (KMAT) által a 2018 és 2019 évek folyamán hat helyszínen nagy érdeklődés mellett megszervezett hét „Trianon 100” konferencia szinte teljes nyomtatott anyagát. A versailles-i békediktátum aláírásának évfordulójához, a magyar nemzeti egység napjához, valamint a temesvári Magyar Ház újraavatásához illesztették a pünkösdvasárnapi eseményt június 5-én.
2022. június 7. kedd

Alkalmi beszéd Trianon évfordulóján, a nemzeti összetartozás napján

Kétarcú ez az évforduló, egyik szemem sír, a másik nevet. Gyásznapnak kell tartanunk az 1920. június 4-én ránk kényszerített trianoni békediktátum évfordulóját, éppen ezért az összetartozás öröme alig tudja oldani a gyász mélységét és fájdalmát. Nem „tévedés” volt Trianon, hanem egy nemzetgyilkossággal felérő országcsonkítás.
2022. június 7. kedd

Csak egy szerény válasz a nemzeti tragédiára

A trianoni békediktátum aláírásának százkettedik évfordulóján, június 4-én koszorúzással egybekötött megemlékezést szervezett az Erdélyi Magyar Néppárt és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács nagyváradi szervezete, a Partiumi Keresztény Egyetem belső udvarán található emléktáblánál. Tőkés László szerint az évfordulónak a „nemzeti összetartozás napjává” való nyilvánítása egy szerény válasz próbál lenni a trianoni tragédiára.
2022. június 6. hétfő

TŐKÉS LÁSZLÓ LEZAJLOTT ÜNNEPI PROGRAMJAIRÓL

Az alábbiakban rövid összegzés olvasható a június első hétvégéjén történt eseményekről.
2022. június 4. szombat

Nagyváradon állomásozott az Össznemzeti zarándokvonat

Nagy és boldog tömeg várta péntek délelőtt Nagyváradon az Össznemzeti zarándokvonatot, amely megyeszékhelyünkre már két, összekapcsolt szerelvényként érkezett. A Csíksomlyó Expressz és a Székely Gyors ablakaiból magyar és székely zászlók tömkelege lobogott. Ehhez hasonlóan a peronon ünneplő embersereg is zászlókat lengetett, és énekkel várta a zarándokokat.
2022. május 26. csütörtök

Erdélyben adták át a Vasvári-díjakat

Közel három év után végre személyesen is átvehette a Vasvári Pál-díjat Beke István és Szőcs Zoltán, akik a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjaiként Székelyföld autonómiájáért küzdve kerültek a bukaresti titkosszolgálatok látókörébe, s akiket hajmeresztő vádakkal illettek 2015 telén, majd pedig hosszadalmas politikai koncepciós eljárás nyomán öt-öt év börtönbüntetésre ítéltek, ami azok le is ültek.
2022. május 24. kedd

A Református Egység Napjáról

„Krisztus a jövő, együtt követjük őt.” Így hangzott a 2009. május 22-én rendezett egységnap jelmondata. Aznap mondták ki a Kárpát-medencei magyar református részegyházak alkotmányjogi egységét. Azóta a reformátusok évről évre megünneplik az összetartozásukat.

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

TEMESVÁR 31. - Tőkés László, az EMNT elnöke
Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása
A gyantai vérengzés áldozataira emlékeztek

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010