2017. május 4. csütörtök
Send this article Print this article

Tőkés László véleménye az EP Magyarország-vitanapjáról

Az Európai Parlamentben április végén lezajlott, Magyarországról rendezett vitanap után a debreceni Hajdú Press munkatársa, Nyírő Gizella kérdezte telefonon Tőkés László erdélyi képviselőt, aki a Fidesz-KDNP nemzeti listájáról az EP-be kerülve több kelet-magyarországi megyének is az európai képviselője.



Az Orbán Viktor miniszterelnökre zúduló össztűz után arról érdeklődött a riporter, hogy milyen hatással lehet a vitanap Magyarország jövőjére.

– Ellene vagyok a konfliktuskerülő magatartásnak, ha kell, igen is szükséges a kockázatot, a konfliktust felvállalni. Megemelem a kalapom Orbán Viktor miniszterelnök előtt, aki ezt tette 1989-ben Nagy Imréék újratemetésén, és ezt teszi most is. Mi is ezt tettük’89-ben Temesváron. Az általános magyarellenesség viszonyai közepette már nincs hova hátrálnia sem Magyarországnak, sem Erdélynek. A balliberális képviselők – Niedermüller Péter, Újhelyi István, Szanyi Tibor – fellépése pedig valódi nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Azt is mondhatom, felszólalásuk bűncselekmény, hazaárulás Magyarországgal szemben. Miközben Orbán Viktor kockázatot vállal Magyarország, valamint az Európai Unió védelmében és érdekében, ezenközben ők nyilvánosan ássák alá a magyar pozíciókat. Ebben a kettősségben próbálom látni a magyar viszonyokat, az Európai Unió jövőjét. Úgy vélem, Orbán Viktor pozíciója megerősödött, álláspontja jogilag védhető, a brüsszeli fenyegetések sehová sem vezetnek, s egyensúlyi állapot alakul ki. A belengetett 7. cikkely bevetése Magyarország ellen az Európai Unió bomlása irányába vezetne – nyilatkozta Tőkés László.


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010