2020. március 1. vasárnap
Send this article Print this article

Tőkés László Pécs vendége volt

A Pécsi Cirfandli Esték címet viselő polgári rendezvénysorozat idei évadában a közép-kelet-európai rendszerváltozások meghatározó alakjait szólítják meg.



Korábban már Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója is elmesélte, ő hogyan emlékszik erre az időszakra. Február 27-én este pedig Tőkés László református lelkész, az 1989-es temesvári népfelkelés és az egész romániai forradalom hőse volt a Pécsi Polgári Szalon vendége a baranyai megyeszékhely Magtár Látogatóközpontjában, amely a pécsi római katolikus püspökség tulajdonában áll. Az 1990–2009 között a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspökeként, majd az Európai Parlament tagjaként (2007–2019) szolgált vendéget, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács alapíró elnökét Hoppál Péter volt államtitkár, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának alelnöke, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kulturális alapellátásért felelős miniszteri biztosa, a pécsi református kollégium volt igazgatója kérdezte a temesvári népfelkelésről, a romániai forradalomról, illetve az ehhez vezető egyéni életútjáról, „harminc évvel az események, száz évvel Trianon után”.
A beszélgetésről a Pannon Televízió készített kétrészes összefoglalót, amely a Youtube internetes videómegosztó csatornán látható itt: https://www.youtube.com/watch?v=nD1CXayLcGQ és itt: https://www.youtube.com/watch?v=wDs_M42mhjA


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010