2018. március 15. csütörtök
Send this article Print this article

Strasbourgi megemlékezés és nemzeti ünnepünk köszöntése

Az Európai Parlament strasbourgi székhelyének közvetlen közelében fekvő, tágas parkban található Petőfi Sándornak, a nemzet költőjének az az emlékműve, melyet minden év március 15-e környékén az európai magyar néppárti képviselők hagyományos módon felkeresnek, koszorúzással tisztelegve nemzeti ünnepünk alkalmából.



A Fidesz-KDNP delegációjának tagjai és munkatársai, valamint az erdélyi és felvidéki európai képviselők idén március 14-én vonultak az emlékoszlophoz, és rótták le kegyeletüket az 1848–49-es forradalom és szabadságharc fehéregyházi hősének emléke előtt.
Keresve sem lehetne jobb helyszínt találni a méltó megemlékezésre, mint a világszabadság költőjének strasbourgi kegyhelyét – nyilatkozta az eseménnyel kapcsolatban Tőkés László európai képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke –, hiszen „Európa tavaszának” talán a legkiemelkedőbb fejezete volt a magyar szabadságharc és egyik legnagyobb hőse Petőfi Sándor. Változott körülmények között európai létünknek a jelenben is az a tétje, hogy népeink ki tudják-e vívni és meg tudják-e őrizni szabadságukat és függetlenségüket. A magyar nemzet és külhoni közösségei napjainkban is szabadságharcukat vívják az elnemzetietlenítő globális háttérhatalmakkal és az elnyomó többségi nacionalizmusokkal szemben – jelentette ki erdélyi képviselőnk.


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010