2018. november 23. péntek
Send this article Print this article

Keresztények a Szentföldön

2018. november 21-én közel-keleti keresztények küldöttsége tett látogatást Brüsszelben, az Európai Parlamentben. Bastian Belder holland református és Marek Jurek lengyel képviselők szervezésében konferencián vettek részt, melynek címe: A keresztény jelenlét megőrzésének fontossága a Szentföldön. A küldöttség vezetője, Nashat Filmon, a Palesztinai Bibliatársaság igazgatója a délután folyamán Tőkés László reformátuspüspökkel, európai képviselővel találkozott. A vendég drámai színekben ecsetelte a palesztinai őshonos keresztények lesújtó helyzetét, akiknek lélekszáma száz év alatt az egykori 30%-os részarányról néhány tízezerre apadt. Ennek nyomán ma már puszta létük és megmaradásuk forog kockán. Küldötteik a túlélés érdekében európai hittestvéreik segítségéért folyamodtak.
Erdélyi képviselőnk azon erőfeszítéseikről számolt be, melyeket a veszélyeztetett közel-keleti – iraki és szíriai – keresztények védelmében fejtenek ki. Ugyanakkor örömmel újságolta, hogy Magyarország kormánya önálló államtitkárságot hozott létre az üldözött keresztények  megsegítése és támogatása érdekében. Felajánlotta, hogy kapcsolatba hozza őket az illetékes magyar kormányzati szervvel.
A vendégek és a vendéglátók egyetértettek abban, hogy Krisztus Urunk szülőföldjén nem szabad hagyni, hogy kihaljon az Ő népe.


hírek

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010