2018. május 30. szerda
Send this article Print this article

Junckerről, Marxról és az unió jövőjéről az Európai Parlamentben

Áprilisban adtunk hírt arról, hogy az Európai Emlékezet és Lelkiismeret Platformjának jóvoltából rövidesen emlékművet állítanak Brüsszelben a totalitárius rendszerek áldozatainak emlékére.



 Ezzel szemben viszont a legvéresebb diktatúra, a kommunizmus százmilliónyi halálos áldozatának és több százmillió üldözöttjének az emlékét gyalázza meg Karl Marx május elején, a németországi Trierben felállított öt és fél méter magas bronzszobra, melyet a hírhedt kínai marxista diktátor, Mao Ce-tung országa adományozott Marx szülővárosának. A tömeggyilkos kommunista ideológia szellemi atyja születésének 200. évfordulója alkalmából rendezett fényes ünnepség egyik díszvendége és szónoka Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke volt, aki méltató beszédében az Európai Unió „szociális dimenzióját” eredeztette Marxtól, felmentést adva neki azon rémtettek elkövetésének felelőssége alól, melyeket örökösei a marxizmus nevében követtek el.
Jean-Claude Juncker elfogadhatatlan magatartása nagy felháborodást váltott ki Európa-szerte. Az Európai Parlament magyar néppárti küldöttsége már előzőleg arra szólította fel a luxemburgi politikust, hogy mondja le részvételét az eseményen. Fellépése ellen külön állásfoglalásban tiltakozott az Európai Emlékezet és Lelkiismeret Platformja, valamint több romániai antikommunista szervezet – köztük is a Temesvár Társaság (Societatea Timișoara) és az 1989-es Temesvári Emlékbizottság.
Tőkés László európai képviselő az EP strasbourgi plenáris ülésén napirend előtt próbálta tiltakozását kifejezni, de mivel megvonták tőle a szót, e-mail útján juttatta el mondanivalóját az EP képviselőinek. Minekutána az Európai Unió jövőjéről szóló, Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök részvételével rendezett mai vitában sem jutott szóhoz, hozzászólását írásbeli úton nyújtotta be a parlamenthez.
Írásos megnyilatkozásaiban arra az éles ellentmondásra mutatott rá, mely a fennen hirdetett európai értékek és a gyilkos marxista ideológia, illetve a totalitárius rezsimek EP általi elítélése és Marx európai felmagasztalása között feszül.
A migrációs válság összefüggésében erdélyi képviselőnk arra a tudathasadásos állapotra is kitért, hogy miközben az európai intézmények valóságos hadjáratot folytatnak a határait, polgárait és keresztény kultúráját védelmező Magyarország ellen – ezzel szemben saját európai polgáraik jogos érdekvédelme helyett az illegálisan beözönlő muszlimok térhódítását pártolják fel, történelmi viszonylatban pedig a kommunizmus kelet-közép-európai kárvallottjaira sincsenek tekintettel.
Záró szavaiban Tőkés László elhatárolódásra szólította fel a luxemburgi miniszterelnököt, Juncker bizottsági elnököt pedig arra, hogy kövesse meg azokat, akiket durván megsértett.

Napirend előtti felszólalás
Hozzászólás az Európai Unió jövőjéről szóló vitához


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010