2019. március 20. szerda
Send this article Print this article

A KMAT újabb konferenciája a fővárosban lesz

A Tőkés László által elnökölt Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács a „Válasz Trianonra: az autonómia!” jelmondat jegyében konferenciasorozatot indított tavaly a Kárpát-medence különböző pontjain annak érdekében, hogy a széles közvéleményt is tájékoztassák – történészek és szakértők bevonásával – a száz évvel ezelőtt történtekről.



 Eddig Pécsett, Temerinben, Kolozsvárott és Temesváron tartott ilyen konferenciát a KMAT, ezen a héten pedig Budapest van soron. A Magyar Kisebbségi Információs Egyesület közreműködésével a fővárosi Városházán rendezik meg csütörtökön, március 21-én A magyarországi tanácsköztársaság című eszmecserét, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Takaró Mihály irodalomtörténész A Tanácsköztársaság valódi arca a két háború közötti irodalom tükrében címmel, Botlik József történész A Károlyi-kormány kinevezése és a tanácsköztársaság kikiáltása címmel, Ligeti Dávid történész pedig Honvédelem vagy a világforradalom szolgálata? – A Vörös Hadsereg címmel tart előadást. A konferenciát Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes nyitja meg, levezető elnöke pedig Csóti György, a Kisebbségi Jogvédő Intézet igazgatója lesz.
Zenei intermezzókkal: Lesták Bedő Eszter (hegedű), Rajncsák István (brácsa) és Mahdi Kusay (cselló) szolgálnak, közreműködik Takács Bence Ervin előadóművész. A 14 órakor kezdődő esemény helyszíne: Városháza Díszterme, Budapest, Városház utca 9-11., II. kapu. A részvételi szándékot – a beléptetés és a 110 férőhely okán – kérik a titkar.kmat@gmail.com címen jelezni.
 


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010