2014. március 30. vasárnap
Send this article Print this article

Nyílt levél Robert Fico és Andrej Kiska államelnökjelölt uraknak

Az Emberi Méltóság Tanácsa (EMT) nevében ezúton keressük meg Robert Fico és Andrej Kiska államelnökjelölt urakat, a holnap sorra kerülő szlovákiai elnökválasztás alkalmából.



 A több tekintetben javulás útjára lépett magyar–szlovák kapcsolatokra, valamint a Szlovákiában élő magyar közösség helyzetére való hivatkozással, nem utolsósorban pedig az Európai Unió szintjén is vita tárgyát képező magyar–szlovák vonatkozású ügyek megoldásának a szándékával és reményével,
Ezúton kérjük fel az igen tisztelt Államelnökjelölt urakat, hogy a magyar–szlovák viszony végleges rendezését megelőlegezve, nyilvános formában kövessék meg a méltatlan és törvényellenes meghurcoltatást és jogfosztást szenvedett Malina Hedvig fiatalasszonyt, valamint a 102 esztendős Tamás Aladárné Ilona tanítónőt.
Meggyőződésünk, hogy az ő ügyük elsőrenden humanitárius kérdés. Üdvös volna, hogy szimbolikus politikai gesztusok által az Elnökjelölt urak európai és keresztény szellemben erősítsék meg hitelüket a küszöbön álló választási megmérettetésen.
 
2014. március 28.
 
                          Lomnici Zoltán                                                 Erdélyi  Géza ny. püspök
                                  elnök                                                                     alelnök
 
 
                                                               Tőkés László
                                                               EP-képviselő
                                                               az EMT tagja


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010