2016. április 20. szerda
Send this article Print this article

Közéleti tevékenység

Április 15-én rendezte meg a nagyváradi református palota dísztermében a II. Nagyváradi Borbált a helybéli Vura Vinotéka és a Borbarátnők Társasága. A jótékony célú bál bevételét „a ma még alig ébredező nagyhírű érmelléki borvidék segítésére, szakmai fórumok szervezésére” kívánják majd fordítani.



 A rendezvényre meghívást kapott és azon részt vett Tőkés László EP-képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke is, felesége társaságában. A bál fővédnöke Papp László debreceni polgármester, védnöke a kolozsvári magyar főkonzulátus, díszvendége Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus volt.
Április 16-án délután a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központban bemutatták Mihálik András Erdély az idők sodrában – Kalotaszeg, Bánffyhunyad című vaskos, meghatározhatatlan műfajú, számos adatot és fotót, önéletrajzi elemet és monografikus részletet tartalmazó könyvét.  A könyvbemutatón részt vett Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke is.
Április 17-én képviselőnk ifjúsági kórustalálkozón vett részt a nagyvárad-olaszi református templomban. Az Éneklő ifjúság Kodály Zoltán szellemében elnevezésű gyermekkari találkozóra hét erdélyi városból – Nagyváradról, Kolozsvárról, Szatmárnémetiből, Temesvárról, Nagyenyedről, Marosvásárhelyről és Zilahról – érkeztek elemistákból és alsó tagozatos gimnazistákból álló kórusok. Tőkés László köszöntőbeszédében ifjúkori emlékeit felidézve hangsúlyozta az egyházi és világi énekek megtanulásának és a velük való folyamatos élésnek a fontosságát. „Tovább kell énekelni a századok hangzását, meg kell őrizni ezt a kincset” – mondotta egyebek mellett.
A Partiumi Keresztény Egyetemen ebben a tanévben április 18–22. között tartják a Partiumi Egyetemi Napokat (PEN), ennek keretében pedig 21-én megrendezik a főként középiskolás diákoknak szóló, a nagyváradi felsőoktatási intézményt bemutató nyílt napot. A PEN első napján Tőkés László egyetemi elnök, korábbi királyhágómelléki református püspök tartott nyitóáhítatota díszteremben egybegyűlt diákoknak és oktatóknak.


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010