2014. december 30. kedd
Send this article Print this article

Évértékelő találkozó

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) Bihar megyei szervezetei 2014. december 28-án, vasárnap este évbúcsúztató fogadást tartottak a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében. A rendezvény első felében évértékelő beszédek hangzottak el, majd baráti koccintásra került sor.



 Tőkés László, az EMNT elnöke beszédében kifejtette: büszke a Néppárt Bihar megyei szervezetére, mert a legjobb teljesítményt nyújtotta az államelnöki választás alkalmával. Bihar példát mutat a Szilágy és Szatmár megyei Néppárt-szervezeteknek, hogy következetes, kitartó munkával lehetséges eredményeket elérni. Tőkés László gratulált a demokráciaközpontok eredményes működéséhez, melyet az EMNT stratégiai partnere, a magyar kormánypárt is elismer. Hiányolja azonban az önkéntesen végzett munkát a szervezet életéből. „Meg kell találnunk az egyensúlyt, hogy éppen olyan odaadással végezzék munkájukat azok, akik fizetségért, és azok, akik önkéntesen dolgoznak” – vélekedett az EMNT elnöke, aki szerint Bihar megye ebben a tekintetben is élen jár. Arra a lelkesedésre van szükség, mely a 90-es évek elején jellemezte – akkor még az RMDSZ keretében folytatott – szervező munkát. 


A Néppárt egész évi tevékenységét Szilágyi Zsolt alelnök, volt államfőjelölt értékelte röviden, a partiumi régióra vonatkozóan Zatykó Gyula alelnök tett néhány megállapítást, a megyei pártszervezet munkáját Csomortányi István értékelte.
        Végezetül az est moderátora, Nagy József Barna, az EMNT partiumi régióelnöke mondott köszönetet a munkatársak, önkéntesek, szimpatizánsok egész éves munkájáért.
A rendezvény ünnepélyességét F. Márton Erzsébet és Török Sándor irodalmi blokkja, valamint Tempfli Mária és Kristófi János Zsigmond zenei intermezzói emelték.


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010