2016. június 15. szerda
Send this article Print this article

Az osztrák sajtóban megjelent magyarellenes kirohanásról

Tőkés László európai parlamenti képviselő a mai nap folyamán levelet küldött az Osztrák Köztársaság bukaresti és budapesti nagyköveteinek, valamint az Európai Parlament osztrák néppárti küldöttsége vezetőjének, azonos tartalommal, annak kapcsán, hogy az ausztriai bulvársajtóban durva magyarellenes kirohanás jelent meg a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság keretében ma este rendezendő osztrák-magyar futballmérkőzés ürügyén.



 Az alábbiakban teljes terjedelmében idézzük a levelet:
„Tudomásomra jutott, hogy a bécsi Weekend Magazin 2016. június 10–11-i lapszámában egy szégyenletes, gyűlöletkeltésre alkalmas írás jelent meg A Jó a Gonosz ellen (Gut gegen Böse) címen, »Ausztria Magyarország ellen: több, mint egy játék« (»Österreich gegen Ungarn: mehr als ein spiel«) alcímmel. Ismerőseim a folyóirat címlapját is elküldték nekem, melyet ezennel mellékelek.
       Megdöbbenéssel utasítjuk vissza a nevezett cikk azon beállítását, melynek értelmében a ma este sorra kerülő osztrák–magyar Európa-bajnoki mérkőzés részvevői közül Magyarország a »Gonosz« »tekintélyelvű futballállamot« testesítené meg. Az inkriminált írás nem csupán a magyar csapatra nézve sértő, hanem egyben Orbán Viktor miniszterelnököt és a magyar nemzetet is megalázza.
       Az Európa-szerte terjedő gyűlölet és terror mostani időszakában megengedhetetlen, hogy a hagyományos osztrák–magyar barátságot is megsértve, két uniós tagállam viszonylatában, a szabad sajtó örve alatt ilyen hangvételű cikk jelenhessen meg. Tiltakozásom mellett azon reményemnek adok kifejezést, hogy a mai Ausztria–Magyarország mérkőzésnek az osztrák–magyar labdarúgás történetébe illő, sportszerű szelleme eleven cáfolatként fog szolgálni a Weekend Magazin gyűlölettel telt magyarellenes támadására.
Győzzön a jobbik csapat! Ezzel a jókívánsággal küldöm tiszteletteljes üdvözletemet.”


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010