2024. június 8. szombat
Send this article Print this article

A mezőségi látogatásról

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnök június 6-án a Kolozs megyei, egykor Szolnok-Doboka vármegyei Búza és Szék községeket kereste fel az Erdélyi Magyar Szövetség helyi vezetőinek meghívására.



Búzában (amelynek nevét 1913-ban még Buzaként törzskönyvezték) az Anna Panziónál találkozott a püspök az EMSZ polgármesterjelöltjével, Szász Györggyel, valamint és a párt tanácsosjelöltjeivel, megbeszélést folytatva velük és támogatásáról biztosítva őket a június 9-i önkormányzati választásokon.



Innen a 35 km-re lévő Székre sietett Tőkés László, ahol Csorba Szilárd polgármesterjelölt, az EMSZ országos alelnöke és Kocsis Ferenc, a párt helyi vezetője fogadták. A Kék Házban közéleti fórumot tartottak, a püspök mellett Zakariás Zoltán parlamenti képviselő, az EMSZ országos elnöke is szólt a részvevőkhöz. Jelen volt továbbá Mátis Jenő és Schwarcz Róbert, az EMNT országos, illetve Kolozs megyei elnöke, valamint Fancsali Ernő, az EMSZ megyei szervezetének elnöke.



A község díszpolgáraként Tőkés László itt is azt javasolta a helybélieknek, hogy szavazzanak az Erdélyi Magyar Szövetség jelöltjeire, mert „Szék többet érdemel” annál, ami eddig volt. 




www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010