2016. május 19. csütörtök
Send this article Print this article

„A Néppárt változtatni tud a jelenlegi helyzeten!”

A Néppárt legnagyobb ellenfele az önkormányzati választásokon a közöny, a félelem és a nemtörődömség – mondta Szilágyi Zsolt a Néppárt marosvásárhelyi szervezete által rendezett május 18-i lakossági fórumon, amelyet Kozsik József színművész és tanácsosjelölt, valamint dr. Pálosi Csaba, a Néppárt marosvásárhelyi jelöltlistájának vezetője nyitott meg.



 A párt elnöke hangsúlyozta: az EMNP nem egy cél, hanem eszköz, amivel változtatni lehet a jelenlegi helyzeten és vezetőségen. Hozzátette: Marosvásárhely különleges helyzetben van, hisz összefogás született Soós Zoltán támogatásában.
A találkozón jelen volt Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke is, aki szerint olyan hitre és olyan mozgósító erőre lenne szükség a politikában, mint amilyen a csíksomlyói zarándoklatnál tapasztalható. „Ha az RMDSZ vezérkarát nézem, akkor visszasírhatjuk Kolcsár Sándor tisztaságát és szellemiségét” – fogalmazott Tőkés, arra utalva, hogy a jelenlegi RMDSZ-vezetőket leginkább neptuni csapatként lehet jellemezni. „Elvtelen alkut kötöttek a román hatalommal és eurokonform módon egyengették a román hatalmi érdekek érvényesülését, és ennek fejébe beáldozták a magyar nemzeti érdekeket” – tette hozzá az EMNT elnöke. A marosvásárhelyi közös lista kapcsán Tőkés elmondta: Kelemen Hunor RMDSZ-elnök a pártegységet tartotta szem előtt, nem akart nyitni a nemzeti egység irányába.


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010