2020. augusztus 16. vasárnap
Send this article Print this article

Tőkés László harminc éve folyamatosan nagyváradi lakos, és ezen nem szándékozik változtatni

Augusztus 13-án Tőkés László püspök, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke nagyváradi otthonában fogadta az Erdélyi Magyar Néppárt nagyváradi/bihari képviselőit a közelgő helyhatósági választásokra való tekintettel, az általa vezetett EMNT teljes támogatásáról biztosítva jelöltjeiket. Ez alkalommal ő maga is aláírta a helybéli és a megyei néppárti önkormányzati jelöltek támogatói íveit.



Volt európai parlamenti képviselőnk egyebek mellett arra is kitért, hogy rosszakarói Nagyváradról való elköltözésének, illetve Budapestre való áttelepedésének hamis hírét terjesztették el. Ebből azonban semmi sem igaz, hiszen brüsszeli képviselősége idején (2007–2019) is mindvégig Erdély és a Partium ügyének – nemzetközi – képviseletét tartotta legfőbb hivatásának, olyannyira, hogy az eltelt tizenkét év alatt minden héten hazajárt Nagyváradra, harminc éve folyamatosan nagyváradi lakos, és újraházasodása óta is itt él családjával, itt nevelik gyermekeiket. Egész Erdélyben talán ő volna az utolsó magyar, aki idehagyná szülőhazáját – mondotta az időközben nyugállományba vonult nagyvárad-olaszi lelkipásztor.
A választásokra tekintő videóüzenetében Tőkés László – öntudatos nagyváradi polgárként – föltétlen részvételre buzdította magyar honfitársait, Szilágyi Zsolt Bihar megyei tanácselnök-jelölt és Zatykó Gyula nagyváradi polgármesterjelölt, valamint az általuk vezetett néppárti tanácsosi jelöltlisták mellett téve le voksát. A román Szociáldemokrata Párt (PSD) süllyedő hajójáról ekképpen lehetne kiszabadítani a bihari, illetve nagyváradi magyar közösségünket, és a magyar jelenlétet megmenteni a megyei tanácsban, valamint a magyar alpolgármesteri tisztséget visszaszerezni Szent László városában – jelentette ki a Királyhágómelléki Református Egyházkerület volt püspöke.
Az önkormányzatiság elvének és jogának gyakorlása: út az autonómiához. A magyar választópolgárok nemes kötelessége élni ezen alkotmány biztosította jogukkal, ezáltal mindinkább kezükbe venniük sorsuk és jövőjük alakítását – mondotta. 


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010